1a advent

Dålig uppdatering i helgen, har som vanligt inte hänt så mycket.. Den största händelsen var väl att jag klippte av mig håret, känns bra, bild kommer sen.. Det bästa med helgen var att vi fick tillbaka alla våra bilder som försvunnit, vet inte om det var alla men dem viktigaste, från förlossningen och bilder på min stora stora mage.. Känns så himla skönt.. Vi hade inget hopp kvar efter vi hade skickat iväg hårddisken men en personal på ON/OFF tipsade om att vi kunde köra minneskortet i nåt recoverprogram, så även fast vi raderat bilderna så gick dem att hitta..
Igår var Anna och Ante med barn här, mycket trevligt.. Det var jättekul att umgås med andra som har barn, känner ju inga här med barn.. Än.. Vi längtar ju efter Saras och Rickards bebis, kommer bli så himla kul sen.. Sen ska vi väl gå på mammagrupp, öppna förskola och babysim så då lär vi väl känna lite fler mammor här nere, babymassage skulle vi få gå på oxå det verkar mysigt..
Som sagt, första advent idag.. Har inte pyntat nåt för det är så himla rörigt här hemma men jag ska väl försöka få upp lite i veckan, på dem ställena som går.. Det enda som kom upp idag var adventljusstaken, blev ingen frukost innan den stog på bordet..
Ibland saknar jag magen men inte när jag ser dem här bilderna.. Den sista tiden var tung och jobbig..

dag 5

Golvet är färdigt, kanon blev det.. Nu väntar jag bara på att resten av köket ska bli klart, längtar massor och jag tror det kommer bli så bra.. Vi ska se om vi kan få tag på en reparationstapet som vi kanske kan få upp i helgen och sen på med nån ny fin tapet.. Har inte hittat nån än men vill ha nåt grårandigt..
Idag har det varit en riktig slappardag, har inte gjort speciellt mycket.. Var ute och skottade lite medans Daniel och Vince var iväg en sväng.. På fredag har jag bokat tid hos frissan, så då måste jag ha bestämt mig för hur jag ska göra.. Det blir nog den längre frisyren, tycker det är skönt att kunna sätta upp håret speciellt när jag ammar och bara går hemma..
Nu ska jag försöka få min prins att sova så jag får gå och lägga mig..

Dag 4 Golvet börjar komma på plats

mms_img37270 (MMS)

Dag 4 Golvet börjar komma på plats


dag 3

Händer inte så mycket i köket nu.. Daniel står och målar taket och så hoppas vi på att elektrikern kommer i veckan, som tur är så är det en kille som Daniel känner med egen firma..
För övrigt så tror jag att Vince är lite förkyld, låter som han är lite snorig och ibland rosslar det lite.. Han är även lite extra gnällig och han vill hela tiden vara hos någon, även när han sover om man lägger ner honom så vaknar han nästan på en gång..
Är ju inte så konstig om han blev förkyld eftersom jag har varit i det i några dagar, fast jag är frisk igen=)

dag 2

Bygget fortsätter, nu är köket nästan tomt.. Men en elektriker måste komma och fixa lite innan vi kan ta ner dem sista skåpen, sitter kablar i dem.. Det som ska göras i veckan nu är att elektrikern som sagt ska komma, taket ska målas och det ska läggas nytt golv..

Dag 1

Igår började vi med renoveringen av köket.. Ska bli så himla kul och skönt när det är klart.. Just nu är allt en enda röra här hemma.. Men ska ställa ut allt på altanen istället så vi har nån stans att äta och sen behöver vi plats för att skruva ihop allt till köket..
Som sagt en enda röra

Fredagsmys

Idag blir det jag och massa grabbar här, fast jag har ju Embla såklart men hon sover mest och Vince vill ju vara mest hos mig, det är ju jag som har maten, men han säger inte så mycket.. Nää, men min Sara är i Östersund så då passar vi på att ta hit hennes man och Sebastian  och har en kortkväll då Sara hatar att spela kort.. Men hon saknas här.. Och vi låter nog Idol stå på..
Jag har varit duktig idag och inte köpt nå godis, det var längesen jag hade en helg utan godis, ett Pringlesrör vart det till mig.. Jag tänkte jag skulle pröva en helg utan, fått för mig att Vince kanske kan få ont i magen av allt bös som finns i godis.. Jag vet inte, men vi får se..

Bvc

Ja då kom vi hem från bvc för en stund sen.. Där vägde vi Vince, mätte och tog ett huvudmått.. Vikten låg på 5260 gram, längden 59 cm och huvudmåttet 39,5 cm har jag för mig.. Om 690 gram har han gått upp 1 kg, det tror jag han går upp på 3 veckor.. Sen konstatera vi att han har torsk, en svampinfektion i munnen så det ska vi försöka bota med bubbelvatten.. Om det inte är bra om 1 ½ vecka så ska vi få "riktigt" medel..

När vi kom hem skulle jag passa på att hänga tvätt och dammsuga eftersom Vince sov, men han vakna nästan på en gång när vi kom in så det vart inget med det.. Vart mys i soffan istället;)

Läkarbesök

Idag har jag varit på vårdcentralen och träffat doktorn.. Har en längre tid haft problem med mina öron, började med ett litet sår i ena örat som jag inte kunde låta bli såklart.. Men det försvann efter ett tag men istället så började det komma vätska, som det rann vatten i örat.. Och efter ett tag började det även i det andra örat, har som sagt haft det ett tag, minst 2 månader.. Har inte gjort nånting åt det utan bara väntat på att det ska försvinna men uppenbarligen så ville det inte bli bra.. Läkaren sa att det var som eksem i hörselgången, hade troligen blivit lite bakterier utav såret.. Så nu fick jag örondroppar som förhoppningsvis ska göra det bra..

Igår var vi på familjeomsorgen och skrev på papper så Daniel blev pappa på riktigt.. Nu kan han inte smita ;) Fast det tror jag inte han någonsin skulle vilja..
Om 3 timmar ska vi till bvc och väga och mäta, det ska bli spännande för det har vi inte gjort på 2 veckor.. Kul och se hur stor han blivit.. Samtidigt som det är väldigt roligt att han växer och blir större, är med mycket mer och skrattar och är glad (ibland, just nu känns det som han är rätt gnällig) så vill jag ha kvar honom liten..
Åååhh är fortfarande himla kluven över vad jag ska göra med mitt hår..
Vad tycker ni om den här frisyren?? Kanske kan vara nåt att börja med, inte för kort.. Smyga lite först och ta lite i taget.. Va tror ni??

Så här sne och snygg blir man efter att ma...

mms_img23923 (MMS)

Så här sne och snygg blir man efter att man varit hos tandläkaren och lagat hål.. Tur det inte syns om man inte gör nåt med munnen;-)


Tisdag

Nu har jag fått pipgrisen att sova, känns som att enda gången han är tyst är när han äter, sover eller när man bär runt på honom, skötbordet funkar ganska bra oxå men där kan man ju inte låta honom ligga hela dagen, dessutom skulle han ledsna efter ett tag och skrika ändå..
Egentligen skulle jag ju passa på att göra mig i ordning medan han sover, men fastna framför "Tyra Show" där det först handla om två små barn, ett på 6 år den andra på 3 år, som svor som galningar och kallade sina mammor bitch.. Så hoppas jag verkligen inte att Vince blir, men det ska han väl inte lyckas med.. Sen kom det in två tjejer som födde barn utan att ens veta om det, va lite intressant.. Tänk att gå 9 månader utan att veta om det, tänk att missa allt det mysiga, magen och sparkarna och inte få gå på ultraljud..
Nu vakna pipgrisen igen, fast nu är han lite glad iaf.. Får se hur länge det håller..
Idag ska jag till tandläkaren, det är ett jäkla spring där.. Dom ska fixa till tanden som jag hade ett stort hål i som dem laga provisoriskt i våras.. Efter det ska Daniel bli pappa på riktigt, då ska vi skriva på papprena.. Blir nog till att ta en promenad hem därifrån sen, man får passa på medan det är fint väder..
Nu har det sprakat lite i blöjan så då kanske han kan slappna av lite mer, kanske sitta en stund i babysittern när han fått ny blöja så mamma kan få duscha.. Ska göra ett försök iaf..

Idag har jag varit för trött för att blogga..

mms_img23921 (MMS)

Idag har jag varit för trött för att blogga..


Så här fin har man gjort sig för sin pappa...

mms_img23920 (MMS)

Så här fin har man gjort sig för sin pappa på fars dag:-)


Fars dag

Grattis alla pappor där ute! Speciellt till min egen pappa, älskar dig, och till Vince pappa Daniel.. Tror Daniel tycker det är ganska kul att fira sin första fars dag, han har frågat hela veckan vad han ska få.. Han öskar sig ett Playstation move, men jag tror inte Vince barnbidrag räcker till det;) Nej, istället ska han få något han velat haft länge, en plånbok.. Det vet jag att han kommer bli glad av.. Jag har oxå lovat honom en blöjfri dag;)

Sicken sömntuta

Idag åkte vi till Linköping och beställde ny diskho, kolla blandare och kakel till köket.. Jag längtar till köket är klart, än har vi inte ens börjat men ska väl börja lite smått nästa vecka, och sen kommer köket den 29 nu om allt går som det ska..

Vi kom iväg hemifrån vid ca 12-12.30, Vince somna direkt i bilen och sov hela tiden i Linköping, kom hem runt 16 då vakna han fick ny blöja och mat sen somna han igen.. Det tackade mamma och pappa för då kunde vi oxå ta oss en lur=) Och så sov vi alla i soffan ett tag men när vi vakna så fortsatte Vince sova till efter kl.20.. Nästan hela dagen har han sovit så nu kommer han väl vara vaken ett, bara han är glad så är det mysigt att se hans blå..
När jag vakna så frös jag som en tok, men en varmdusch hjälpte mig.. Tror jag håller på att bli lite förkyld, hoppas bara det inte blir en dunderförkylning..

En sak till (eller fler) till önskelistan

Inte för att jag förväntar mig nåt i varken födelsedagspresent eller julklapp i år, behöver verkligen inte ha nåt heller är glad om jag får vara med familj och vänner.. Men, det finns ju alltid saker man vill ha.. En sån här klocka tex, eller fler i olika färger så man kan variera sig lite.. Dem hade 2-pack oxå så man sparade 100 kr, 1 för 249 kr och 2 för 399 kr, hur fiffigt var inte det?? Finns massa olika roliga klockor på den här sidan http://www.aldora.se/product_info.php?cPath=48&products_id=4281
Det är iaf sån här klocka jag vill ha
Kan ta en i varje färg;) fast helst vill jag ha en orange och en grön

What to do??

Är så himla kluven.. Jag vill göra något nytt med mitt hår, å ena sidan vill jag göra nåt drastiskt, nånting kul och annorlunda å andra känner jag att jag har lite svårt för att klippa av mitt hår.. Jag kan verkligen inte bestämma mig..
Har hittat en frisyr som jag bara älskar.. Men vågar jag??
Om jag skulle göra det så skulle det vara lite kul att färga oxå, riktigt snygg färg, men jag vet inte.. Jag vet som sagt ingenting just nu.. Hjälp mig!

Nya skor

Nu har jag äntligen fått mina Uggs, eller Fjuggs som Sara sa att jag skulle kalla dem eftersom det bara är fejk från Din sko.. Jesper fick köpa dem åt mig i Nyköping för det fanns inte min storlek här i närheten och igår skicka mamma dem till mig, snabba bud..
Varma och sköna va dem, gick med dem inne en stund, kan inte ha dem ute än dels för att jag inte impregnerat dem och dels så är det väldigt slaskigt ute.. Så nu väntar vi på -graderna=)
Ett par gröna fick det bli, men dem ser nästan bruna ut

Sötfisen i sina nya kläder

mms_img53978 (MMS)

Sötfisen i sina nya kläder


Man är inte alltid glad

Tur man bor i hus sånna här tillfällen, vilka lungresurser dem har dem små när dem vaknar mitt i natten och är bajsiga och hungriga samtidigt så måste man byta på dem innan dem får mat.. Då är man inte glad och visar sin missnöjdhet genom att skrika i högan sky och jag garanterar att hade vi bott i lägenhet så hade det gått igenom både väggar, tak och golv.. Sen när man fått ny blöja och mat så kan man ligga hos mamma och prata och le lite, hur mysigt det än är så vill mamma gärna att man somnar så fort som möjligt så hon kan krypa ner under täcket igen men då blir man lite grinig igen och ska säkert bajsa i den nybytta blöjan.. Det är tur att dem små liven är det bästa som hänt en och värt varenda litet besvär=)

Dum, dummare

Det var fruktansvärt korkat av oss att åka till Motala idag med bara sommardäck och att jag dessutom hade Vince med mig i bilen var ännu mer korkat.. Nu gick det ju som tur var bra, men jag gör inte om det.. Krocka höll vi på att göra, det var riktigt nära.. En mötande bil skulle svänga och bilen bakom valde då att köra om, hur jävla dum får man vara och köra om när man får möte!! Inte en chans hade jag att bromsa (hade inte hjälpt även fast det inte varit halt) så fick köra ut nästan i diket för att klara oss, kunde gått riktigt riktigt illa..
Skulle köpa lite kläder till mig själv, inte så kul att gå i mjukisbyxor eller mammabyxorna varje dag för att man inte kan ha sina andra kläder.. Så är det ju när man fött barn för 5 ½ vecka sen men lite fin vill man ju kunna känna sig.. Hittade två stickade tröjor, var oxå ute efter några leggings/taights i glada färger men hittade inget, mycket besviken.. Sen kunde jag ju såklart inte låta bli att köpa nåt till Vince, blev en body och en byxa från Kappahls collection Newbie, bara älskar den collectionen.. Vince fick även en lika dan uppsättning, fast annan storlek och färg av Sara och Rickard (som jag fick välja;)) det tackar vi för.. Bild får ni imorrn..
Vill göra nåt med mitt hår.. Tycker det är väldigt fint med page men tror inte jag passar i det, så det skippar jag nog.. Men två alternativ har jag hittat.. Vad tycker ni??
'
Snygga frisyrer tycker jag, gillar luggen på den nedre bilden

Natt

Uppe mitt i natten och ger lille prinsen mat.. Funderar på om jag sen ska lägga mig i sängen eller om jag ska bädda ner mig i soffa igen.. Sängen är himla skön så jag tror nog jag tar några timmars sömn i den..
Vädret varnade för snökaos inatt/idag men hittills har det inte kommit nån snö och det verkar inte vara jättekallt som det var natten innan då våran inglasade altan inte har is på rutorna, men blåser det gör det verkligen.. Jag hoppas inte det blir jättekallt och snö idag då jag och Vince ska ta med oss Sara in till Motala och shoppa lite, och det kan bli lite jobbigt i så fall eftersom vi fortfarande har sommardäcken på.. Vi hoppas på det bästa..
Nu har Vince somnat igen så vi ska ta och krypa ner i sängen då, får se hur länge vi får sova den här gången..
God natt!

Ny header

Inte så duktig men försöker iaf, nu får det vara såhär så länge tills jag orkar sätta mig igen..

Prövar från mobilen

Prövar från mobilen


Inför jul

Marknader är så mysiga att gå på, speciellt julmarknader..
Jag skulle vilja åka ner till Göteborg och gå på julmarknaden på Liseberg verkar väldigt mysig med alla små bodar, mycket ljus och julsånger
Eller åka ner till Vimmerby och Astrid Lindgrens värld och hälsa på Pippi Långstump, Emil och de andra på deras marknad..
Får se om det blir nåt i år, annars får man väl hitta nån marknad i närheten.. Vi har ju en julmarknad i slottet här i stan som jag var på förra året men det var inget speciellt, visst var det mysigt men ganska litet och trångt.. Skulle vilja se nåt annat i år..
Skulle oxå vilja gå på Sonjas, Sannas och Shirleys julshow, det gäller att prioritera när det är så mycket man vill göra..
Julen i år kommer bli speciell, Vince första jul.. Visst, han kommer vara knappt 3 månader men tror ändå det kommer kännas annorlunda.. Sen blir det väl ännu mysigare nästa år när han är över året..

Inte lätt att vara liten

Inte kul att vakna och ha ont i magen, speciellt inte en timme efter man lagt sig, varken för mamma eller Vince då vi är väldigt trötta.. Vince fick ut det han skulle, plus lite till, har fått i sig lite mat och ligger nu och sover hos mig igen.. Så jag ska nog oxå gå och lägga mig igen, ser ingen mening med att sitta uppe kl.7 när alla andra i huset ligger och sover.. Bäst jag går och lägger mig för nu sitter jag och nickar i soffan..

Lurad

Kl.24.30 ungefär släckte jag lampan igår.. Vid kl.5 vakna Vince första gången, oftast sover han 4 timmar, så upp och ge mat och byta blöja.. Kommer i säng igen vid 5.40, får sova en timme sen var det dax igen då väcker han sin mamma.. Trött som en jag vet inte vad tar jag mig upp iaf, tar med mig täcke och kudde ut så jag får sova en stund i soffan sen.. För att få med allt ut på en gång så bäddar jag ner kudden och Vince i täcket.. Jag lägger ner hela paketet i soffan och går på toa, när jag kommer tillbaka vad gör Vince då?? Jo han ligger på min kudde i mitt täcke och sover.. Vad va det för mening med att väcka mamma då kl.6.40?? För att inte väcka honom så låter jag honom ligga kvar där och lägger mig ner i soffan i min morgonrock, med en soffkudde och utan täcke.. Men det funka det med, jag fick sova till 8.30.. Nu har han fått i sig lite mat och somnat igen, funderar på om jag ska ta mitt täcke och lägga mig och slumra en stund jag med igen..
Har skaffat mig en bröstpump så nu ska här börja pumpas så det finns så kan Daniel gå upp på morgonen så mamma kan få sovmorgon kanske en dag i veckan;) det skulle va skönt..

1a på önskelistan

Jag har nu köpt halsbandet som jag ville ha.. Hitta en liten affär här i stan som gör sånna, så nu har jag mitt halsband med en bricka som det står Vince på och en som det står Daniel på.. Men nu har jag ju såklart hittat en ny bara-måste-ha, men den får jag sätta på min önskelista (tur det är födelsedag och jul snart) och på toppen av listan står den oxå.. Önskar mig iof sig inte så mycket annat egentligen..
Hur mysig och underbar ser den inte ut att vara!?! Det var kärlek vid första ögonkastet!!
Har inte bestämt vilken färg jag vill ha än, men tycker den lila är snygg.. Fler färger finns på den här sidan http://www.onepiece.no/store.php?cPath=136_139&language=SV

Stoppa tiden!!

Tiden går för fort, lillprinsen är redan en månad idag.. Visst är det roligt att se honom växa och utvecklas, vi har fått se dem första tårarna och det första leendet.. Finns det nåt bättre än att se dem små ögonen glittra och sen få ett leende?? Det här är den bästa månaden i mitt liv, det enda som kan slå det är fler dagar med Vince och jag vet att vi kommer få många fler mysiga dagar..
Idag har vi varit och beställt nytt kök, jättekul men det känns oxå lite läskigt.. Hittills har vi bara gjort smårenoveringar, nu ska hela köket rivas och byggas nytt.. Tur man har en lillebror som är snickare ;)
Vince på bb
Vince nu

RSS 2.0