En dag på stan

Mötte upp Sara på förmiddagen, cyklade till stan och åt en varsin god mjukglass med polkaströssel och satte oss i solen och njöt.. Sen cyklade vi ner till vattnet och la oss och sola en stund men ingen av oss hade ro i kroppen att ligga stilla, satte oss på bryggan och dinglade lite med fötterna i vattnet.. Usch va kallt det var, jag förstår inte att folk badar, speciellt inte i Vättern för där är det alltid kallt.. Sen klädde vi på oss och cyklade tillbaka till stan och satte oss på en uteservering och åt lunch, där satt vi och mös en stund och titta lite på folk som gick förbi.. Sen tog vi en sväng på stan, den stora stan som vi har ;) men det var mysigt..
Lovade ju bilder på magen oxå efter midsommar, men det har inte blivit så mycket bilder.. Daniel är väldigt dålig på det, men nu har vi beställt en ny kamera så då kanske han tycker att det är lite roligare att fota ;) Jag kan bjuda på en bild som inte är så jättebra men får väl duga så länge..
Hur söta är inte dom här kläderna från Lasse Åberg collection!! Tycker dom är hur söta som helst men vet inte om jag tycket det är värt att lägga 200 kr på en body, men den bästa ska ju ha det bästa ;)

Trevlig midsommar

Ja det är inte ofta jag får sitta och vänta på att vi ska åka, oftast är jag klar i sista minuten men nu får jag vänta och det är såå tråkigt..
När jag gick upp imorse var det mulet och tråkigt, fast inte kallt, men nu börjar det spricka upp tror jag minsann.. Hoppas det får vara fint väder idag.. Och jag hoppas alla får en trevlig midsommar och att ni är rädda om varandra!!

Vin

Sitter med ett glas vitt och softar ner efter jobbet, fotboll är det på teven oxå inte det roligaste man kan titta på men men.. Ja, vinet är ju så klart alkoholfritt men det funkar lika bra det.. Var gott faktiskt..
Midsommar imorrn då, blir lugnt.. På dagen ska vi till Daniels mormor och morfar, äta lite och leka lite.. Sen på kvällen kommer några kompisar till Daniel och grillar, min vän Sara är inte hemma så det blir bara några killar.. Tråkigt att Sara inte är hemma men jag ska ändå gå och lägga mig skapligt för på lördag är det jobb 7.30..

God natt

Det blev ingen glass nere vid hamnen idag så det får bli en annan dag, det ska väl hinnas med i sommar hoppas jag.. Nåt mer jag vill göra i sommar är att åka till Söderköping och äta glass, ska verkligen försöka så vi kommer iväg dit nån dag..
Jag gick iaf ut och la mig i solen en stund så idag har magen fått lite färg=)
Några bilder blev det inte av att vi tog idag så det får nog bli efter midsommar istället.. Jag funderar på om vi ska gå till en fotograf och ta fina bilder på magen, och oss såklart ;) det kostar runt 2000 kr men det kan det vara värt.. Då fick man oxå komma tillbaka och ta ett antal bilder när bebis kommit, det kan ju vara lite roligt tåls att tänka på iaf..
Nu ska jag försöka sova, om jag inte ligger och river sönder mig av alla myggbett, tur jag har xylocainsalvan på nattduksbordet=)

Sommarfin

Lite ljusare, lite finare och lite fattigare, trodde jag ja.. Ja ljusare och finare är jag men inte fattigare, tydligen rikare insåg jag nu när jag såg att jag fått lönen idag=) Det känns bra det, att den kom 2 dagar tidigare än jag trodde..
Kom nyligen hem från ett besök hos frisören, gjort mig lite sommarfräsch med lite klippning och slingor.. Är inte mycket ljusare men meningen var mest att jämna till utväxten, orkar inte hålla på och färga hela tiden speciellt inte nu på sommaren då håret blir väldigt solblekt.. Jag är nöjd förutom vad det kostar att gå till frisören, 1000 kr fick jag betala men det får man vara värd att unna sig nån gång ibland=)
Funderar på om jag ska gå ut och lägga mig i solen en stund, men Daniel kommer hem snart och jag är lite sugen på att åka ner till hamnen och äta en glass så jag väntar nog tills han kommer hem så får vi se sen..
Lägger ut lite bilder lite senare..

Glass i stora lass

Är dem här inte helt underbart goda?? Tur dem har 4-pack för 10 kr på affären, max 5 paket/hushåll, men om jag åker dit imorrn och i övermorrn så kan jag ju snart fylla hela frysen med dem ;)
Nya fina grillen oxå som det blev premiärgrillning på idag, riktigt gott vart det så den var nog värt det..

Djurplågare

Jag plockade 4 sniglar från tomten, la i en burk och saltade på dem.. Kändes lite elakt men dem är ju så vidriga, jag vill inte ha dem i gräset.. Visste inte vad det var för sniglar, dem är bruna med svarta prickar, så jag googlade och dem hette tydligen pantersniglar.. Tydligen inte skadliga men som sagt vidriga.. Lite taskigare kände jag mig när dem inte var skadliga men va fan, jag vill inte ha dem..
Köpte en "tandborste" till Embla idag, en grön liten sak som ska vara bra för deras tänder.. Men inte tuggar hon på den heller, hon springer bara runt med den och gömmer den, hämtar den och gömmer den igen.. Nu ligger den visst på golvet nedanför sängen så nu ligger hon och piper och skäller om det..

Mums

Idag köpte jag årets första jordgubbar svenska, till och med östgötska var dem.. Åts med socker och vispgrädde och ett glas iste till, supergott!!

V.26

Idag har vi gått 25+0 veckor.. Kan man skriva så?? Aja ni förstår väl vad jag menar, v26 börjar nu iaf.. Idag var vi hos barnmorskan och fick bli stucken i armen, men det gick bra och alla mina värden såg bra ut oxå.. Ingen graviditetsdiabetes här inte, jag har tänkt att eftersom jag haft en så bra graviditet hittills så skulle jag väl åka på nåt sånt, men dem värdena var bra oxå så jag får väl en riktigt mardrömsförslossning istället eller en jävlig unge ;)
Nu fick vi äntligen höra hjärtljuden oxå, som vi längtat.. Men jag tyckte inte det var jättespeciellt som alla sagt, självklart var det häftigt att få höra det lilla trollet som ligger där inne och sprattlar men jag tyckte det var häftigare med ultraljud.. Daniel däremot var mer exalterad än mig..
2 veckor kvar tills jag börjar på schema.. Längtar jag?? Njae både och, ska bli himla skönt att veta när man jobbar och när man är ledig.. Är man ledig så är man, då ringer ingen till en kl.6 på morgonen.. Och så är det bra att få ihop lite pengar.. MEN, jag skulle oxå vilja ha semester.. Jag får ju visserligen vara hemma sen och mysa, men det blir ju under hösten och vintern ja och så får jag lite på våren oxå men sen är ju tanken att jag ska jobba nästa sommar igen.. Men det gör inte jättemycket jag får ju som sagt vara hemma och mysa med min trollunge=)

Tråkdag

Nu är det knappt tre veckor kvar till jag går på mitt sommarschema, det är så skönt att ha ett schema så man vet när man ska jobba.. I morse blev jag väckt kl.6.45 och då vill dom ha in mig så fort som möjligt, 7.10 var jag på avdelningen ombytt och klar.. Som tur är så har jag fått in en ganska bra dygnsrytm, iaf när Daniel jobbar, då går jag oftast och lägger mig när han åker till jobbet vid kl.22 och så kommer jag upp skapligt..
Daniel håller på och monterar våran nya grill så nu väntar vi bara på att det ska bli bra väder så vi får använda den oxå..
Jag var visst en vecka i förväg igår när jag skrev inlägget, jag skrev att det var v.25+0 fast det ska ju vara 24+0, ja 24+1 idag då ;)

V.25

Klockan har inte ens slagit 21 och jag ligger redan i sängen, trött som en jag vet inte vad.. Jag hoppas inte att det är tröttheten som redan kommer tillbaka, för så trött som jag var i början av graviditeten orkar jag inte vara i 15 veckor till.. Så den kan gärna få vänta ett tag till.. Men om det är det enda jobbiga jag ska behöva stå ut med under graviditeten så går det väl an.. Annars mår vi toppen, tror jag, det är iaf fullt liv och rörelse om dagarna där inne så himla mysigt.. Men jag längtar oxå, fast det hör väl till.. Inatt drömde jag igen att h*n hade kommit ut, vi skulle på nån resa och mamma fick hjälpa mig och packa för jag visste ju inte hur mycket man behövde ha med sig av allt=) Undrar hur det blir första gången man ska åka bort med den lille.. Konstigt nog så vet jag inte om det var en tjej eller kille jag hade i drömmen, dom andra gångerna har det alltid varit en flicka..
Magbild tagen idag 25+0
Mina mysmongon=)

Shopping

Var i Motala en sväng idag med Sara.. Skulle köpa ett par shorts, det blev 2 och en bikini och en bh och lite kläder till plutten;) Bikini var ju inte sådär jättelätt att hitta nån finare, inte så lätt att hitta nån bra över huvud taget när jag var tvungen att köpa en bh i DD :S Men jag hittade en som var okej tillslut, men fortsätter det såhär så får jag köpa en ny senare i sommar..
När vi var inne på HM så var jag duktig och undvek att gå till barnavdelningen, för jag kan ju inte låta bli att handla men sen på Lindex har dem barnavdelningen precis bredvid bh:arna så då var det inte lika lätt att undvika så det blev lite smått och gott.. När jag kom hem skyllde jag på Daniel, jag var ju tvungen att köpa lite i färg eftersom han påpekade en gång att det mesta jag köpt var i grått, men det gick han inte på=) Han tycker att det börjar bli mycket kläder nu.. Men kan det bli för mycket?? Ja det kan det väl men vaddå jag har inte ens en full byrålåda;) Tur han bara skrattar åt mig..

Helgen..

Yes, Sex and the city blev det i fredags.. Den var bra, ettan var bättre men den var bra 2an oxå.. Efter bion så ville vi inte att kvällen skulle ta slut så vi hämtade Embla och köpte oss en varsin glass som vi tänkte äta vid en strand.. Men vi vände lika fort som vi kom, det var fullt med mygg stora svärmar, så vi åkte ner till hamnen i stället men det såg lika dant ut där så vi åkte hem och satte oss i soffan och kolla på teve istället, så kul var våran fredagskväll.. Men det blev bio iaf=)
På lördag jobbade jag till kl.16 sen kom Sara och Rikard och grilla, vi satt och mös på altanen enda till kl.01 tror jag.. Det är så härligt nu när det är sommar..
Idag har jag inte gjort så mycket, jobbat några timmar  och sen vet jag inte vart tiden tog vägen..
Daniel och hans morfar har arbetat med staketet igår och idag så nu är det färdigt och fina brevlådan vi fick av mamma har äntligen kommit upp, såå fint blev det..
Embla tigger isglass i värmen

Härligt

Idag är jag på ett underbart strålande humör.. Solen skiner och jag älskar att vara gravid, tänk att nåt kan få en att må så bra.. Sitta och känna på dom små sparkarna kan jag göra hur länge som helst och titta på dom små kläderna i byrån.. Idag känns det som att livet inte kan bli mycket bättre.. Men jag längtar efter min plutt..
Idag blir det en tur till Motala och kika lite, har kommit på att jag inte kommer kunna ligga på mage och sola så då vill jag hellre ha en solstol och ligga i istället för en filt och så ska vi kolla på Skoda och se om det är en bil att ha..
Det blir nog SATC 2 ikväll med Sara, kul med lite tjejkväll=)

Sommar??

Vilket väder!! Är sommaren här nu?? Det hoppas jag att den är, nu kan det väl inte komma fler bakslag va!?! Jag tog med mig Embla på en liten promenad, inte så lång bara 30 min, och det var så skönt men nu är jag lite trött i ryggen.. Konstigt att jag blir trött i ryggen efter en liten promenad men inte lika trött när jag jobbar, kanske beror på att man gör olika rörelser då..
Vi har ju lite olika projekt för huset, just nu håller vi på och målar och målar för på lördag kommer Daniels morfar och ska börja sätta upp vårat staket på framsidan.. Han är så snäll morfar Yngve, han har hjälpt oss med så mycket och mer blir det nog så länge han orkar.. Sen ska vi ju fixa barnkammare.. Allt från början, måla, köpa grejer, möblera och pyssla, allt ska fixas så det förhoppningsvis är klart när plutten kommer.. Någon som har förslag på färg/färger som passar till både pojke och flicka får gärna säga till.. Själv är jag lite inne på grönt, en ljusare grön men vi får se.. Vi skulle egentligen behöva måla om hela huset för det ser för taskigt ut men det får nog kanske bli ett senare projekt, kanske till nästa år.. Sen i höst kommer ju plutten då så då får vi väl fullt upp, men vi har även tänkt att göra om lilla toaletten.. Det är ett måste.. Ett projekt som vi hade tänkt och lämna till nästa vår/sommar var våran stora rabatt på baksidan, men när jag kom upp härom morgonen såg det ut såhär
Inte så kul och inte så bra.. Tanken var att vi nästa år skulle ta bort alla bjälkar och växter och göra en slänt med gräs och sen göra nån lite mindre rabatt där.. Det är fortfarande det jag vill göra men vet inte om jag har varken lust eller ork i år, hade verkligen inte räknat med det.. Men nåt måste vi ju göra åt det, det kan ju inte vara sådär..
Kom på att vi ska lägga trall på baksidan bredvid altanen i sommar oxå.. Det blir så himla varmt inne i det inglasade så det kan vara skönt att ha nåt ute.. Som sagt, vi har några projekt.. Och fler har vi, men en sak i taget annars får arga snickarn komma hit sen och det vill vi inte ;)

V.24

Ja, idag går vi in i vecka 24.. Känns toppen "bara" 16 veckor kvar =) Fast hittills har det gått väldigt fort så förhoppningsvis fortsätter det så, så vi snart har våran lillplutt här.. Magen blir större, naveln mindre och kilona fler;) Nej, jag har faktiskt inte gått upp mycket alls.. Vägde mig nu på kvällen och då var det bara 5 kilo upp, v.24 och bara 5 kilo det är inte så dåligt.. Men jag klagar inte, fast som sagt 16 veckor kvar så kilona hinner ju öka  på dem..
Mamma skickade ett mejl härom dagen, hon hade köpt 3 plagg till plutten, hon kan ju bara inte låta bli;) Ett utav plaggen var en Calvin Klein-pyjamas, det ska vara fint till den bästa..

RSS 2.0