Trött mamma, pigg son

Tur att babygymet är lite intressant, iaf en stund.. Men det varade inte så länge 5 minuter ungefär sen vart det tråkigt igen.. Han får mat i stället..
Har varit dålig uppdatering under jul.. Vi har iaf haft en jättebra jul, hade varit lite bättre om jag haft mamma och min bror här.. Fick iaf ha mamma här en liten stund på julafton, innan hon tog tåget hem.. Det var mysigt att ha henne här i ett par dagar.. Här håller Vince koll så mormor duttar rätt på bingolotten..
Julen firade vi hemma med Daniels familj och Vince fick så mycket klappar.. Kläder, böcker, gosedjur, nappar, leksaker, spjälsäng mm.. Gömmer sig bakom en del av klapparna..
Om det inte vore nog med det så åkte vi upp till Södertälje på annandagen där han fick ännu mer klappar bla ett babygym av sin morfar med familj.. Det var trevliga dagar vi hade där uppe, fullt upp som vanligt man vill ju hinna träffa så många som möjligt.. På vägen upp stannade vi till och tog en  tur inne på Media markt där vi köpte en videokamera, det är kul att ha nu när det börjar hända saker.. Vince har börjat greppa lite saker och blir mer och mer intresserad.. Ett tag ville han bara upp och sitta hela tiden, nu vill han gärna stå..
Tycker synd om Daniel, han kan inte trösta Vince, eller kan och kan klart han kan men Vince blir inte tyst hos honom.. Han kan skrika för full hals men så kommer han till mig då blir han tyst nästan på en gång, det är jobbigt både för Daniel och mig.. Han vill iaf vara hos sin pappa när han är glad.. Jag är rädd för att Vince kommit in i nån period att sova dåligt på nätterna, i 4 dagar nu har han vaknat flera ggr per natt.. Innan har han bara vaknat 1 gång, men det är väl så det är, det går i perioder.. Men man blir ju inte direkt piggare utav det..

Vänner

Ibland saknar jag mina vänner väldigt mycket, jag saknar dem alltid men ibland extra mycket.. Facebook är bra för att hålla kontakten men den gör oxå att man pratar mer sällan, alldeles för sällan..
Ibland är det tråkigt att bo så långt bort, att inte kunna träffas så ofta.. Speciellt nu när nästan alla av oss har barn, då skulle det vara kul att träffas oftare.. Jag skäms över att jag inte ens träffat alla barn än och det har gått över ett år sen jag träffade några.. Jag hoppas vi kan få ihop så många som möjligt på en träff nu när jag kommer upp i mellandagarna..
Jag hoppas på att lära känna några fler mammor här nere att umgås med.. I februari ska vi på babymassage, vi ska gå på babysim och det kommer väl startas mammagrupper och i sommar får Rickard och Sara sin bebis..
En tanke till alla mina vänner så här mitt i natten, älskar er alla!!

Hipp Hurra

Grattis till mig idag! Japp idag firar jag min 26:e födelsedag.. Jag önskade mig sovmorgon, och det fick jag.. Hade visserligen önskat det av Daniel, att han skulle ta Vince efter att han hade ätit vid halv 7 som han gjort varje dag nu ett tag.. Men idag efter att han hade ätit så somna han om och sov till halv 9 och sen låg han och åt och prata i 45 min innan han ville gå upp, så sovmorgon fick jag av min älskade son..
Idag blir det lite röj i köket sen ska vi hem till Sara och Rickard senare, äta lite middag och ha det trevligt..
Hittade lite bilder från i somras i digitalkameran.. Här är en bild på mig i midsomras med prinsen i magen, v.27..

13 dec, lucia och lillebrors födelsedag

Trött som en apa.. Vince vaknade vid kvart över 6, som tur var hade hans pappa precis kommit hem så han kom in och hämtade honom och tog hand om honom en stund så jag kunde ligga och dra mig lite.. Men istället för att ta tillbaka honom och amma i sängen så slet jag mig upp för jag hade bestämt mig för att se på Lucia på tv..
Ringde Jesper det första jag gjorde och jaga upp honom ur sängen, han fyller hela 23 år idag så stort GRATTIS till honom..
Så nu sitter jag i soffan och ammar och väntar på att Lucia ska komma i min ruta, det är så mysigt.. Hade velat ha en lussebulle och ett glas julmust, must har vi men ingen bulle=( Men kanske jag och Sara får ta en fika sen, vi ska ner till kyrkan senare och titta på Lucia..
Nu kommer dem=)
Vince ska nog få ha på sig sin fina tomtedräkt idag som han fått av sin mormor..

Tidig morgon

Inatt har Vince varit så duktig och gjort sin mamma stolt.. Vid 23.30 somnade han i sin egen säng och sov enda till 6.15 och inte skrek han, hörde att han låg där och sprattla en stund och det spraka i brallan.. Efter en stund pep han lite och ville ha ny blöja.. Nu har han fått mat och somna om igen, om jag inte skulle åka till mamma så skulle jag gå och lägga mig igen men nu känns det onödigt..
Ja så idag passar jag och Vince på och tar bussen hem till mamma och mysa, se Idolfinalen och kanske baka lussebullar.. Daniel ska till Göteborg imorrn och se människor stå på scen och spänna sig, va det nu ska vara för nöje..
Imorrn ska vi, om vädret tillåter, åka till Södertälje och hem till mormor och morfar för att ha ett litet firande av mig och min bror..
Blev visst inga bilder på köket, får bli nästa vecka eller när det är klart ;)
Nu blir det frukost

God morgon

Inte lika trött idag, men trött man blir ju inte direkt pigg av att titta på tv i mörkret, lyssna på Emblas snarkningar och ha en gosig Vince i knät och hade jag inte haft Vince så hade jag ju inte gått upp kl,7 en ledig dag.. Men han somnar snart så då lägger jag mig med honom i soffan och sover en stund..
Har varit väldigt dålig på att uppdatera om köket men det går framåt, elektrikern var här i går och installera lite lampor, spis och ugn och det bli så snyggt!! Daniel håller på med lådor och luckor och imorrn skulle fläkten komma.. Snart klart, sen väntar vi ju förstås på diskhon som inte skulle komma förens v.50 och sen är det kakel och tapet kvar men vi har ju ett fungerande kök så det får nog vänta till efter jul och nyår.. Jag ska försöka lägga ut lite bilder idag..
Idag fyller Daniel år, vi har sagt att vi inte köper nåt till varandra när det går åt så mycket till köket.. Men jag funderar på att gå ner till affären och iaf köpa en landgång och sätta ljus i, lite mysigt måste man ju göra..

Måndag

Det var en trött mamma som var tvungen att ta sig upp ur sängen 20 över 7 i morse, hade ju redan varit uppe mellan 4 och 5.. Men gick upp i mörkret och tände ljusstakarna i fönstret, mys.. Vince fick ren blöja och mat, efter ett tag somnade han igen så jag la mig ner bredvid honom i soffan och vilade en liten stund.. Känner mig fortfarande väldigt trött och skulle helst av allt vilja ligga i soffan och slumra och mysa hela dagen men det finns ju tyvärr saker som måste göras, som dessutom innebär att jag måste klä på mig och gå ut redan nu på förmiddagen.. Hade annars gärna tagit det lugnt till Daniel kommer upp vid 14 iaf och sen göra mina måsten..
Igår var jag på julmarknad med Sara i gamla Linköping, väldigt mysigt men väldigt litet var inte alls mycket att titta på.. Men det var gamla små hus, små bodar och små gårdar, som i Bullerbyn.. Hur mysigt som helst, kan tänka mig att det är väldigt mysigt på sommaren oxå.. Kom hem med ett fint hjärta som hänger på ytterdörren nu..

Första lussebullen i år..

mms_img30003 (MMS)

Första lussebullen i år..


1 december

Den bästa tiden på dagen är nog morgonen, även fast det kan vara tungt att kliva upp ur sängen, men då är Vince pigg och är som gladast och pratglad.. Självklart har han sina stunder på dagen oxå men på morgonen kan vi sitta och prata långa stunder och det är så mysigt.. Idag var han visst trött, var uppe en stund, fick mat och så somna han igen.. Så nu ligger han hos mig och sussar så sött.. Han har blivit så stor med bara överkroppen tar han upp bröstet och magen min.. Var ju på 2-månaderskontroll igår hos läkaren, allt såg bra ut och han växer bra 60 cm lång och 5360 tror jag han vägde..

Nästan 20- här idag, inte ens Embla vill gå ut i den kylan men tyvärr så måste hon ju.. Så idag bli det nog en mysdag inne, för mig och Vince iaf.. Daniel, hans bror och deras morfar ska skruva ihop köket och sen i helgen kommer min bror och hjälper oss sätta upp det.. Ska bli så skönt när det är klart, slippa den här röran och få lite julmys..
1 december idag, måste ju försöka komma ihåg att kolla in vad det är för julkalender i år.. Brukar ju inte vara lika bra som när jag var liten, men men barnen kanske tycker det är bra..

RSS 2.0