Sovmorgon

Tog sovmorgon idag, klev upp vid halv 12 det var skönt det.. Man får göra det när man inte sover kanonbra på nätterna, jag måste vända och vrida på mig flera gånger under natten, dessutom måste jag få med mig kudden som  jag har under magen det är inte alltid lätt.. Kunde jag så skulle jag gärna sova hela dagarna så det går lite fortare.. Men höfterna gör ont om jag ligger för länge och det finns saker som måste göras här hemma så det går inte..
Idag är det exakt 1 månad kvar till bf, på onsdag 4 veckor kvar.. Och jag längtar som en tok nu, drömde härom natten att jag hade min lilla flicka hos mig (nej vi vet inte vad det är) men då var det en flicka.. Jag önskar att jag slipper gå 6 veckor och bli igångsatt, hoppas verkligen att det sköter sig självt, helst innan den 29 sep oxå ;) men jag ska inte ha för höga förhoppningar, jag räknar med att det blir en oktoberbebis..

Fjant..

Jag hatar när det blåser.. Även fast jag vet att det är vinden och att det är kvasten på väggen som bankar så låter det otäckt när det slår och knakar i huset.. Larvigt, ja.. Men jag har varit rädd för blåsten sen jag var liten.. Eller ja, jag är ju inte rädd nu men jag lyssnar lite extra för att vara säker på att det inte är nån i huset..
Daniel klarade skrivningen till mc-kortet idag, så nu har han uppkörningen kvar.. Efteråt åkte vi till Motala och lämnade in våran bil på rekond, på fredag åker vi upp till mormor och morfar och byter bil.. Våran Mazda mot deras V70, vi ska iaf prova nån vecka och se hur det känns.. För våran del kommer det nog kännas bra, den är mycket större än våran och det kan ju behövas med både hund och bebis så jag hoppas morfar vill byta.. Värsta Svensson kommer vi bli då, Villa, Vovve, Volvo och Vagn;) Visserligen var vi inte långt ifrån, det var bara Volvon som saknades..

Föräldrarträff

Ja, idag var första föräldrarträffen.. Det var väl trevligt, första gången blir ju alltid lite stel men lite prat och diskussion blev det iaf och det var lite roligt att höra vad andra har för tankar och funderingar.. Jag har ju hittills inte haft så mycket tankar om själva förlossningen, "jag tar det som det kommer", jag kan ju inte alls föreställa mig hur det kommer vara och kännas så jag kan ju egentligen inte på nåt sätt förbereda mig.. Nu när jag hörde vad andra funderade på så blev jag nog lite nervös inför förlossningen men inte så farligt.. Jag ser ju fram emot det oxå, eller ja kanske inte själva förlossningen men att få ut min lilla plutt.. Fast lite häftigt ska det ju bli att få vara med om en förlossning..
Imorrn ska vi gå upp tidigt, Daniel ska skriva upp för mc-kort.. Inte överlycklig för det men men vad ska man göra?? Nu ska jag kasta ut Embla i spöregnet och se om hon vill kissa, sen i duschen och sen kasta mig i säng..

Längtar och längtar

Jag har börjat använda en kudde på natten att stödja magen på, men oftast när jag vaknar på morgonen är det inte magen som ligger på kudden utan det gör Embla.. Jättebra att hon fått en egen kudde tycker hon ;)
Nu ska väl det mesta vara inhandlat för bebisens ankomst, iaf det nödvändigaste.. Ska köpas lite blöjor, oljor och salvor och lite sånt oxå.. Korgen som plutten ska få sova i är hämtad hos mormor och morfar, fint så.. Daniel målar barnkammaren, som det inte är nån jättebrådska med egentligen men det är skönt att ha färdigt.. Jag kör första maskinen med sängkläder som jag tror jag ska bädda med.. Sen ska jag fortsätta med kläderna, känns som att det kanske är dags för det, det är ju trots allt inte jättelångt kvar fast att det känns som en evighet kvar.. Tiden får gärna springa fram nu, längtan blir otroligt stor när man fixar och donar.. Vill inte vara gravid mer nu, visst det är jättemysigt med magen och rörelserna där inne men det blir ju minst lika mysigt när plutten kommit ut till oss, vill nu nu nu nu!!!


Jag och min bror


Embla vill vara med och mysa.. Senaste bilden tagen på magen i v.35

Kul.....

Verkligen intressant blogg det här, händer nåt varje dag.. Först hade jag inte så mycket att skriva så då sköt jag på det, sen blev det alldeles för mycket att skriva så då vart det jobbigt så jag sket i det.. Men nu ska jag försöka bättra mig..
Ja i sommar har det hänt allt möjligt, har haft besök av både vänner och familj, varit i Gränna, ja Gränna är väl det längsta vi kommit till.. Jag har jobbat och jag har varit tärna på ett otroligt fint bröllop.. Har säkert hänt mer saker som jag inte minns.. Jo vi har varit i Söderköping och ätit riktigt mumsig glass på Smultronstället..
Imorrn är det 2 veckor sen jag slutade jobba, det vart för tungt, så nu är jag bara hemma om dagarna och gör det jag vill och känner för..
Vi ska nog börja riva i barnkammaren imorrn, visserligen kommer bebis sova i vårat rum den första tiden men det kan vara skönt att ha det gjort.. Listerna ska rivas, taket ska målas, väggarna ska slipas, kanske spacklas och sen målas så det är lite att göra..
Drygt 5 veckor är det kvar nu, känns som en evighet bort.. Visserligen kan det ju vara 3 veckor kvar eller 7, med min tur är det säkert 7 kvar.. Jag vill att plutten ska komma nu!!
Nää nu måste jag sova, uppdaterar snart igen kanske med lite bilder..

RSS 2.0