Han ler

Killen på ON/OFF kunde inte rädda bilderna.. Daniel pröva oxå att leta efter bilderna i datorn, för där hade dem legat innan han flytta dem till den externa hårddisken, datorn hitta bilderna men det gick inte att se dem.. Så nu har vi bara ett alternativ kvar, det är att skicka iväg disken och det kan kosta allt mellan 600-6000 kr.. Men vi skickar iväg den, dem kollar på den och sen hör dem av sig innan dem gör nåt så vi vet vad det skulle kosta.. Med våran tur så säger dem väl att det går att lösa för 6000 kr, klart jag vill ha bilderna men för 6000 vet jag inte det är mycket pengar.. Men minnen har väl inget pris, eller??
Första leendet fick vi utav våran guldklimp idag oxå, bara 3 ½ vecka men jag är säker på att det var det.. Han satt hos mig och så log han, jag funderade på om det verkligen var det men tänkte att det var nog gaser men han såg ändå annorlunda ut.. Sen var han hos Daniel och då sa han att han log men jag trodde honom inte riktigt men sen gjorde han det igen, då blev jag säker på att han log..

Tisdag

Blev inget ligga och dra sig i soffan idag inte, får se om lilleman tillåter lite vila efter maten.. Jag hade tid på röntgen kl.9.25, vem som nu ger en nybliven mamma en så tidig tid men jag var bara 5 min sen=) Röntgen var för att se om mitt bäcken är för trångt, om det var därför Vince hade svårt att komma ut och om det måste bli snitt nästa gång oxå, om det nu blir en nästa gång.. Jo det vill jag ju, vill ju att Vince ska få iaf ett syskon men just nu har jag lite svårt att se mig gå igenom det igen fast det är ju bara 3½ vecka sen han kom så det kommer nog kännas bättre sen..
Har oxå vart och lämnat in hårddisken, hoppas verkligen killen kan rädda bilderna.. Han skulle höra av sig i eftermiddag så vi får hålla en tumme.. Sen tog vi en liten runda på stan, var tvungen att köpa ett par tröjor till Vince, råkade bli en body oxå;)
Ska äta lite spagetti och köttfärssås nu sen hoppas jag på att jag får vila lite=)

FAN

Är inte på topphumör just nu, alla bilder från förlossningen och första veckan kan vara borta plus massa andra bilder men dem känns helt plötsligt inte så viktiga.. Daniel hade lagt över dem på en extern hårddisk som jag råkade ha ner i golvet, men bilderna fanns kvar då fast det har väl hänt nåt i den efteråt för nu kan datorn inte hitta disken.. Jag hoppas verkligen att det går att fixa, dem bilderna går ju aldrig att ersätta.. Riktig skit är det.. Jag har tänkt i några dagar att jag skulle sätta mig ner och skicka iväg bilderna för framkallning men det har bara inte blivit av och nu kanske det aldrig blir av, tänk om dem är borta.. Eftersom jag var sövd när han kom ut och ett tag framåt så är bilderna allt jag har, blir verkligen jätteledsen om det inte går att fixa..

Fredagsmys

Ikväll ska Daniel iväg till en kompis och kolla på film, dem är ett gäng som brukar vara hos en kille som har projektor.. Så då kommer Sara hit och myser med mig, Vince och Embla, vi ska svulla kebab, godis och läsk och kolla på nya Robin Hood..
Igår var vi på bvc och vägde och mätte lilleman, han växer som han ska..  Jättetrevliga barnmorskor har dem här i stan, så det känns bra.. Våran barnmorska som vi går till är samma som Daniel gick till när han var liten, lite kul..
Min nybadade lilla rumpnisse

Onsdag

Idag har vi varit på hörselkontroll med Vince och det ska inte vara några fel på hans öron, känns ju skönt!! Efteråt åkte vi och kolla på nytt golv till köket och jag tror vi hittade ett som vi kom överrens om.. Så kul, nu är nästan allt klart till köket så snart är det bara att beställa, riva och köra igång.. Ska bli himla skönt med ett helt nytt kök, slippa det där fula bruna och få ett fräscht, vitt, ljust kök..
Sen åkte vi på fika hos Daniels mormor och morfar för att fira hans morfar som fyllde år, fast ja tror nog Vince fick mest uppmärksamhet;)
Ställde mig på vågen för första gången efter förlossningen igår, har efter 2 ½ vecka bara 4 kg kvar att gå ner till min vikt jag hade innan graviditeten.. Blev lite chockad faktiskt eftersom jag har tagit det väldigt lugnt och inte gjort något för att gå ner.. I och för sig så försvann ju ganska många kilon bara av att Vince kom ut, 4570 g vägde ju han, en moderkaka som vägde 1 kg och massa fostervatten.. Så jag är nöjd, sen gör det ju inget om det försvinner några extra kilon oxå, men det viktigaste är att jag kommer ner till min vanliga vikt..

Skitväder

Idag hade jag tänkt att vi skulle ta en promenad ner till stan, men nä inte i det här vädret.. Jag vet, det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder, men jag tycker inte om det här vädret speciellt inte regnet.. Så hittills har vi bara slöat i soffan, sovit en liten stund och nu ligger Vince på pappas bröst och sover *mys*
Nu ser det iaf ut som det slutat regna och solen försöker titta fram genom de gråa molnen så man kanske skulle klä på sig och gå ut en sväng, inte enda till stan men Embla måste ju rastas oxå så en liten runda kanske..
Blir inte så mycket bilder på bloggen tyvärr eftersom vi lägger in alla bilder på Daniels dator och oftast sitter jag vid min lilla laptop och skriver..

Inte alltid lätt

Igår kväll var jag inte så nöjd med min son, när mamma ville sova var lille Vince vaken och skulle inte sova.. Kanske hade han ont i magen för han skrek i nästan två timmar, om jag inte stod upp och vagga honom.. Men la jag mig i sängen med honom så skrek han och låg inte still, men var det magen så var det ju faktiskt inte hans fel.. Tillslut, kl.24 så somna han så då fick jag äntligen gå och lägga mig och han fick sova hos mig då.. Kl.4 vakna vi första gången, bytte blöja och åt lite sen somna vi om så skönt.. Sen var det dags igen kl.7, fick lite mat och så fick pappa gå upp och byta blöja, åt lite till och somna om igen.. Sen fick vi faktiskt ligga till kvart i 11, då var mamma nöjd med sin son ;)

Vill ha!

Funderar på att beställa sånt här halsband, tycker det är så fint.. En bricka som det står Vince på och så ska det vara en krona på och på baksidan hans födelsedatum och så en bricka  med Daniels namn.. Nackdelen är att det är ju inte direkt gratis men det får det vara värt=)

Fotboll

Sitter och tittar på fotboll, eller jag tittar inte så mycket, jag sitter mest och glor på nätet.. Fotboll är väl inte riktigt min grej men jag har inte heller så stor lust att sätta mig helt ensam på övervåningen, känns tråkigt.. Dels får jag ju mysa med mina älsklingar här nere =)
Dagarna rullar på, vi får besök lite då och då, går på promenader och igår va vi i Linköping på Ikea och lite annat men mest myser vi.. Nätterna går hyfsat bra, bara han får vara nära.. Vi hade tänkt att han skulle sova i egen säng men den går inte så jättebra, på bb gick det kanon då sov han i sin balja.. Vi får väl se hur det går i fortsättningen..
Helt underbar är han iaf och min lilla familj är det bästa som hänt mig, kan nog inte vara lyckligare än så här!!

Morgonpigg..

Visst är det mysigt när han är vaken men inte mellan 3.40-7, då vill mamma sova.. Ja, lite har jag slumrat medans jag ammat.. Han somnar oxå och jag låter honom sova hos mig ett tag sen lägger jag ner honom i sin säng men inte vill han sova där heller.. Nu har han varit klarvaken en stund, då har jag passat på att äta lite frukost, men nu verkar det som han börjar bli trött igen så jag ska göra ett försök att få honom att somna så jag kan få lägga mig en stund igen..

Vince

En vecka och en dag har gått sen våran lilla Vince inte ville titta ut, eller ut ville han väl men gjorde det lite svårt för sig genom att lägga ansiktet framåt så det blev för trångt för att komma ner.. Vattnet gick kl.12.50, en timme innan jag skulle till barnmorskan, inne på pressbyrån i Motala.. Det var bara att åka hem, ringde förlossningen och fick en tid kl.18 för kontroll.. La mig i soffan för att försöka vila lite men det var ju inte det lättaste.. Tog väskan och åkte in, på vägen började värkarna komma lite smått men väldigt oregelbundna så jag trodde inte vi skulle få vara kvar.. Men han hade bajsat i vattnet så dom ville ha kvar oss för kunna ha extra koll.. Vi gjorde oss hemmastadda i rummet och värkarna kom oftare och starkare men det gick fortfarande att kontrollera, sitta i duschen var väldigt skönt.. Tillslut fick jag börja med lustgas, vilket var lite otäckt i början men som kom att bli min bästa vän;) Nån gång under natten kommer narkosläkaren och sätter EDA, bedövningen gjorde fruktansvärt ont men sen var jag med i matchen igen, smärtan var som bortblåst.. Det hände inte mycket och jag var öppen 6cm väldigt länge så runt kl.6 får jag dropp som ska hjälpa mig, men det hjälpte inte mycket fast dom ökade droppet hela tiden.. Det kom läkare och tog blodprov på Vince för att se så han mådde bra och det gjorde han som tur var.. Runt kl.17.30 kommer barnmorskan in med läkaren och säger att vi bryter där, det får bli akut kejsarsnitt.. Det var otäcka känslor som jag kände då, det hade jag absolut inte räknat med.. Som tur var så fanns det ett rum ledigt så vi fick åka upp på en gång så jag hann inte tänka allt för mycket, det var bara att köra.. Kommer till OP, blir bedövad och dem kollar så det är bedövat ordentligt, det är det.. En sköterska rengör magen och då märker jag att jag känner men narkosläkaren säger att det är bedövat så det är okej att börja.. Men det var det inte, läkaren börjar snitta och jag får ont.. Daniel får gå ut från rummet och jag blir sövd.. Kl.18.20 kommer Vince ut.. Efter att jag vaknat får Daniel och Vince komma ner till mig, fortfarande lite borta men vilken känsla det var att få se sin son för första gången, helt magiskt.. Sen blev vi flyttade till special-bb där vi blev kvar i 3 dygn.. 1 natt fick Vince sova på neontalen, han hade hög sänka och dem trodde han hade en infektion, men dagen efter hade sänkan sjunkit och allt såg bra ut.. Det blev så bara för att han hade bajsat i vattnet och fått i sig lite utav det..
Här hemma funkar allt jättebra och det är helt underbart med en liten goding som Vince!
En kort sammanfattning

RSS 2.0